Back to All Events

Efteling, Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Efteling, Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

31 mei 1952 was een heuglijke dag: de Efteling werd officieel geopend. Het toenmalige Sprookjesbos groeide in de decennia die volgden uit tot een gigantische Wereld vol Wonderen. Met name Anton Pieck zorgde voor de sprookjesachtige sfeer die de Efteling kenmerkt en tot op de dag van vandaag wordt gekoesterd en bewaakt. 

Sprookjes behoren tot het genre volksverhalen. Volksverhalen zijn zo oud sinds mensen met elkaar communiceren. Al eeuwenlang worden volksverhalen zoals sprookjes, legenden, mythen en sagen aan elkaar verteld en doorverteld. Daarom zijn van de meeste sprookjes de bedenkers niet bekend. Iemand bedacht een verhaal, vertelde dit tegen dorpsgenoten op het plein terwijl een passerende handelsreiziger het verhaal oppikte en weer doorvertelde in het volgende dorp. Zo ging een sprookje een eigen leven leiden en daarom bestaan er vaak verschillende versies van zo’n verhaal. Elk sprookje heeft een moraal, oftewel een wijze les. Van oudsher waren sprookjes daardoor eigenlijk bedoeld als levenslessen voor volwassenen, niet voor kinderen! Gelukkig zijn de sprookjes van de Efteling voor iedereen, ook voor ouderen.

Duik na de spectaculaire parkshow in het restaurant van het dorpje Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn. In Restaurant Het Wapen van Raveleijn ben je aan het goede adres voor een stevig avondmaal, gezellig met z’n allen aan tafel. Voor dit arrangement zijn zitplaatsen voor u gereserveerd. 

Het belooft een sprookjesachtige dag te worden!

Meld u zich ook aan?

Hartelijke groet, 

Ouderen Uitstapjes.

Naam *
Naam