Back to All Events

Achter de schermen bij NPO Hilversum Mediastad, Hilversum (Noord-Holland)

Hilversum is de mediastad van Nederland waar de meeste publieke- en commerciële omroepen zijn gevestigd. Onder leiding van een echte Hilversum kenner de Mediastad ontdekken.

Hilversum staat al bijna 100 jaar bekend als mediastad. In de jaren twintig vestigen de eerste omroepen zich in de stad en verschijnen in de villawijken van Hilversum grote moderne studiogebouwen in veelal een modernistische stijl. Na de Tweede Wereldoorlog ontstaat het Mediapark. Hier worden functies voor de dan opkomende televisie geclusterd. De omroepen pakken hier architectonisch flink uit. Met name in de jaren negentig krijgen veel beroemde architecten de kans om hier bijzondere omroepgebouwen te realiseren. Zo wordt bijvoorbeeld door architectenbureau MVRDV de Villa VPRO gebouwd, een ontwerp dat wereldwijd de aandacht trekt. De meest recente toevoeging aan het Mediapark is het zeer kleurrijke en veelbesproken gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

PROGRAMMA
10:00 - 11:30u. ophaal tijd, wij bellen 15 min. voor aankomst  
12:00 - 13:00u. kennismaking deelnemers tijdens een lunch in brasserie Parc.
13.30 - 14.00u. Ontvangst met koffie en muffin bij Beeld en Geluid
14.00 - 15.30u. rondleiding door Mediastad Hilversum (90 min)
16.00 - 18.00u. Bijwonen van de uitzending van Tijd voor MAX in Studio 23
18:00 - 19:00u. afsluiting, deelnemers worden thuis afgezet.

Tijdens de wandeling maakt u kennis met het mediaverleden van Hilversum. Een wandeling over het Mediapark wordt gecombineerd met een tocht langs enkele vooroorlogse studiogebouwen. Omdat Hilversum niet alleen bekend staat als mediastad, maar ook als architectuurstad is er ook aandacht voor enkele historische woonhuizen en een aantal bijzondere ontwerpen van onder andere Willem Marinus Dudok in de directe omgeving van het Mediapark.                                                                      

Deze wandeling is een reis door het historische en hedendaagse medialandschap, de opkomst van de televisie komt aan bod, evenals de geschiedenis van de omroepen en hoe media is ontstaan. Wandel mee door heden en verleden van de Mediastad!

De wandeling eindigt bij de studio van MAX waar u een uitzending van Tijd voor MAX bijwoont.

Praktische informatie:
Deelname kost: EUR 99,00
Vervoer: inbegrepen ophaal en terugbreng service aan huis
Arrangement: All-In
toegankelijkheid: Rollator vriendelijk 

Woonachtig buiten de provincie Utrecht?
U kunt zich ook aanmelden als u buiten de provincie Utrecht woont. In overleg met u bekijken of ophalen past binnen de tijdsschema. Indien de reisafstand te groot is, denken wij mee in oplossingen. U kunt op eigen gelegenheid naar P&R Transferium Westraven in Utrecht rijden. Vanaf hier halen wij u op en brengen wij u terug. Uw parkeerkosten worden door Ouderen Uitstapjes vergoed. Wij brengen uw parkeerkosten in mindering op uw factuur. 

Meld u zich ook aan?

Hartelijke groet, 

Ouderen Uitstapjes.

 

Naam *
Naam
Earlier Event: September 21
50PlusBeurs (Utrecht)
Later Event: October 14
Museum Boijmans Van Beuningen