Back to All Events

Historie van Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.

Tijdens onze bezoek zullen wij vergezeld zijn van een gids tijdens de rondleiding paleistour. Hier wordt u bijgepraat over de rijke geschiedenis. De verzameling telt ca. 160.000 voorwerpen en bestaat uit diverse deelcollecties: schilderijen, sculpturen, meubelen, kunstnijverheid, textiel en kostuums, tekeningen, prenten en foto’s, orden en onderscheidingen, boeken en rijtuigen.

Schuif aan in de Balzaal, waar u in luxe historische stijl geniet van lekker eten en drinken. Vanaf Grand Café Prins Hendrik Garage op het Stallenplein heeft u uitzicht op het monumentale stallencomplex, waar de koninklijke rijtuigen, sledes en auto's van de Oranjes te bewonderen zijn.

PROGRAMMA
08.30 – 10.00u. deelnemers worden opgehaald, wij bellen 15 min. voor aankomst  
11:00u. aankomst, koffie of thee in het restaurant Balzaal in de Westvleugel van het paleis
11:30u. wandeling De tuinen van Paleis Het Loo  ( 20 min.)
12.00u. Prinsessen lunch*
13.30u. rondleiding door gids paleistour (75 min.)
15.00u. afronding koffie of thee in het restaurant Balzaal in de Westvleugel van het paleis 15.30u. afsluiting, deelnemers worden thuis afgezet.

*Een royale lunch bestaande uit vier luxe belegde mini broodjes met Beemsterkaas, gerookte zalm, pittige kip & geroosterde paprika en humus & fetakaas. Daarbij een kop huisgemaakte dag-soep en een banketbakkers saucijzenbroodje.

Praktische informatie:
Deelname kost: EUR 99,00
Vervoer: inbegrepen ophaal en terugbreng service aan huis
Arrangement: All-In
Toegankelijkheid: Rollator vriendelijk
Plattegrond: https://www.paleishetloo.nl/wp-content/uploads/2015/11/plattegrond_website.pdf

Woonachtig buiten de provincie Utrecht?
U kunt zich ook aanmelden als u buiten de provincie Utrecht woont. In overleg met u bekijken of ophalen past binnen de tijdsschema. Indien de reisafstand te groot is, denken wij mee in oplossingen. U kunt op eigen gelegenheid naar P&R Transferium Westraven in Utrecht rijden. Vanaf hier halen wij u op en brengen wij u terug. Uw parkeerkosten worden door Ouderen Uitstapjes vergoed. Wij brengen uw parkeerkosten in mindering op uw factuur. 

Meld u zich ook aan?


Hartelijke groet, 

Ouderen Uitstapjes.

 

Naam *
Naam
Geboortedatum *
Geboortedatum